torsdag den 11. oktober 2012

Vandrede lige hen i en gammel liggestol: Ned igennem Manhattan


Det har været en virkelig lang dag i dag. Vi har nok gået omkring 15 kilometer. Fra 80th street crossing York street kom vi ud af døren i bygningen direkte mod Central Park. Inden vi entrerede den grønne oase vandrede vi ned ad 5th avenue. Vi gik et stykke ind i parken, så endnu et egern og var pludselig...
havnet hos Robert Burns og Walter Scott, Shakespeare og Columbus (sorry, bloggen er hovedsagelig litterær). H.C. Andersen og en scene af Alice in wonderland havde vi allerede passeret. ”The literary walk” formoder jeg samstemmende med kortinskriptioner. Da vi kom ud igen var vi igen på 5th, lige ved Apples imponerende indgang til deres butik, der ligger under jorden. Indgangen er en stor glasfirkant med logo og dørmænd. Vi tog turen hele vejen ned til pier 17 i bunden af Manhattan. Inden da spiste vi frokost på et ”Tortería”, hvor jeg umiddelbart bestilte maden på spansk uden, at nogen rynkede på brynet. New York er en stor sprog-bule. Vi så det nye byggeri ved Ground Zero. Det er enormt og virkelig skinnende. Vi så et glimt af Frihedsgudinden, mens vi lå på gamle liggestole af jern og træ på mezzaninen for enden af Fulton street.

Vi har gået utallige kilometer og været omringet af ubeskriveligt store mængder bygningsmateriale. Skyskraberen har fået lov til at hæve sig omkring fodsålerne, og vi har som små lys undgået skyggerne kastet af disse kolossale bygninger, indtil det blev mørkt. I mørket spiste vi fantastisk italiensk pizza og skrev dagbog til stump. Nu ligger vi i vores soveposer, der som os er fulde af jetlag. Det skal gerne være helt væk i morgen. Vi vågner tidligt for sidste gang og føler os fuldt udhvilede.

Jeg fandt aldrig det nyeste nummer af The L Magazine. I stedet fandt jeg et ældre fra engang i september. Der var ikke den samme litterære overvågenhed, men nummeret var heller ikke helt fortabt. Man finder det desuden i boksene med gratis-magaziner. Det har ikke sin egen men snylter på de andre. Og det kun for det bedste! I morgen fortsætter jagten altså på The L Magazine.

I stedet fandt jeg i samme førnævnte bokse Gothams Writers’ Workshop. Det er kort og godt et kursuskatalog over skrivekurser i NYC. Creative Writing er en stor ting her. ”Writing is crafting” står der.

Desuden besøgte vi New Yorks hovedbibliotek. Læsesalene var kolossale og senere på ugen vil jeg skrive anmeldelse af Chronic City derinde. Bygningen ud til 5th av. var af hvid marmor. Og loftet i læsesalene var enorme, smukke og ornamenterede. 

Dagens bog er en antologi over ”The best american poetry 2011”, som jeg vil bringe citater fra i morgen. Lige nu er jeg simpelthen for træt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar