Digital poesi

Landskaber omkring digtet kompas - af Morten Søndergaard (2000) - Forord
Basho's Frogger - af Neil Hennessy (2000) - Forord
Separation - af Annie Abrahams (2002) - Forord
Fitting the pattern - af Christine Wilks (2008): Tekst og tekstil, sprogets visualiserede vævning.
Matrix - af Erik Scherz Andersen (2012): Poetisk coaching. Et lyddigt eller et lydtæppe...
The jews daughter - af Judd Morrissey: Hypercool hypertekst - visuelt velfungerende, finurlig.

Store databaser, hvor du kan boltre dig i digital kunst

AfsnitP - det eneste danske arkiv for digital kunst. Siden var aktiv i ti år fra 1999-2009. Her er meget spænende, og så er det overskueligt at finde rundt. AfsnitP har udstillingslignende karakter. Christian Yde Frostholm og Karen Wagner står bag.

Electronic Literature collection - Siden her er tænkt som en antologi, der udkommer løbende og med tres bidrag i hver. Den amerikanske organisation Electronic Literature Organization, der er en samling af forskere og udøvende kunstnere, står bag udgivelserne. Antologien er sat grafisk flot op og er i virkeligheden en buffet af elektroniske værker. Den er aldeles informativ og værd at søge rundt i. Nok den mest aktuelle database.

UbuWeb - er en af de mest arkivagtige sider, men giver man sig til at grave, finder man de mest fantastiske ting. Siden består af fire kolonner af tekst fulde af røde links. Arkivet er stort. Man finder også kunstfilm og lydoptagelser tilbage fra meget gamle tider.

nokturno.org - her er et norsk arkivmed et stort udvalg af internationale kunstnere.

Young-Hae Chang Heavy Industries - helt genial sammensætning af tekst og lyd, som fortæller små historier! Bilengual... Prøv fx Nippon!

3 kommentarer:

 1. God idé. Hvad med http://weltscherz.dk/matrix/ ?

  SvarSlet
 2. Det projekt af Scherz har jeg ikke set før. Lydpoesi kunne man måske kalde det. Det er sjovt, for da jeg først klikkede ind, troede jeg på overskriftterne og på, at Scherz havde en konsulentvirksomhed kørende ved siden af andre foretagender.

  Det adskiller sig en del fra de andre værker, men det anderledes spil på formel kommunikation, pæn hjemmeside (noget der generelt ikke kendetegner digital poesi!) og et vel iscenesat sprog gør det til et godt bud.

  SvarSlet
 3. Jeg ligger pt. under vand og alt for meget arbejde, men efter d. 19. maj giver jeg mig til at eksplodere listen.

  SvarSlet