søndag den 27. november 2011

Design, undersider og funktion

Det ses muligvis... Jeg leger lidt med bloggens udseende, brugbarhed og funktion. Jeg har fundet et mere "helt" design til bloggen med Magazine, men jeg er dermed også forhindret i at tilknytte gadgets om fx litterære nyheder i medierne, de blogs jeg læser og brugerundersøgelser med andet. Det er vel lidt som at købe en Mac og dermed træde ind i en fanatisk og ideologisk verden. Først må vi se om det virker!Bloggens udseende som et nyhedstableau, som en avis, giver overblik over sagerne. Læseren får et hurtigt overblik over det, jeg for nylig har skrevet og derefter små udklip af baglandets tekst-sauna. Det får bloggen til at virke mindre kolossal lang og de forskellige artikler eller indlæg går mere i dialog med hinanden. Når man klikker på et indlæg dukker det frem i en ny interaktiv side, der ikke skal loades fra bunden men dukker op ovenpå bloggens mosaiske fragmentsammensætning. På den måde bliver bloggen hurtigere og mere overskuelig at læse. Der er en funktion i toppen af artikelsiden som gør, at man kan gå videre til et nyere eller ældre indlæg; det er som at bladre i avisen på morgenbordet (nok lidt overdrevet), og når man læser indlæggene er der ikke så meget der flimrer i baggrunden!

En af ulemperne er, at skabelonen indeholder flere muligheder, som det ikke er muligt at slette. Der er en tendens til at loade alle indlæg, som bloggeren har skrevet, hvilket gør siden langsom... og så har jeg oplevet problemer hos andre bloggere med denne skabelon. Dér kunne teksterne ikke hentes frem, når man trykkede på dem, dvs. skærmen blev sort og man måtte nøjes med at læse fragmentet.

Yderligere er udtrykket ved den nye skabelon mere visuel. Den placerer selv billederne fra indlægget på forsiden, hvilket måske kunne gøre forsiden langsom, hvis der var billeder overalt. Jeg vil forsøge at finde lidt flere billeder frem, både fordi det er flot og fordi det kunne tilføje noget nyt til bloggens hardcore-hed. Det er ikke muligt at give teksterne på bloggen patina, som teksterne i en avis altid pr. definition har. Men måske kan jeg bringe lidt stemning ind.

Skabelonens egensindighed og eventuelle ulemper samt det, at man ikke selv kan tilføje eller fjerne features fra bloggen, er med til at jeg muligvis finder et andet design i nærmeste fremtid. Skabelonen fra Blogger, dynamiske visninger, er på prøve hos Om kunsten om kunsten og kunsten  (en gang imellem bliver man vel nødt til at tage sig selv højtideligt?).

Undersiderne
Jeg har også tilføjet nye undersider. Den gamle Debatforum er væk. Blogs om bøger, Boganmeldelser og BlogLogger er kommet til. Det, der nu ikke kan stå i margenen på hovedsiden, det kan få sin egen underside. Og så bliver der måske plads til at tage lidt mere hånd om andre litteratursteder på nettet.
Der kommer til at være en mere overskuelig arkivering af indlæg; en arkivering, der får mærkater og bliver sat i ramme i stedet for blot at være kronologisk betinget.
Der kommer til at være en side, kun om mig og litteraturen i mig. Måske nogle billeder, hvor jeg sidder og læser og ser klog ud. I forbindelse med denne sidste sektion vil jeg gerne citere mine egne noter. De lyder sådan her: "Blogloggeren er mig, det er mig der fremkalder logistikken ved at skrive indlæg. Indlæggenes dukken op i systemets brugerflade får systemet til at støde tidspunkter ud skrevet med fed skrift." I noterne kom jeg til at spekulere lidt over Log-symbolet. Hvad gør man, når man skriver sin logbog? Jeg kom frem til, at punktligheden i en log var det vigtigste. Det er punktligheden og en lille bemærkning, der er kernen i loggen - altså overskriften og systemets tidsnotering af indlæggets ankomst. Bloggen, som er indholdet, den står jeg for. Jeg logger i loggen med en blog. Kryptisk set...


Jeg har en anden idé til undersiderne. Hvis jeg kan få det til at fungere, så kommer der en underside for forfatterportrættet. Portrættet skal så ramme det seneste indlæg. Men jeg har endnu ikke gennemskuet, hvordan jeg bagefter skal arkivere portrætterne på bloggen? Der er fare for, at det vil give for meget gentagelse, hvis jeg smed dem ud på BlogLoggen efter deres opdukken. Det gode ved dem er dog, at de aflaster anmeldelserne, der i forvejen bliver for lange. Den dynamiske korrespondance imellem anmeldelse og portræt kunne komme til at fungere rigtig godt. 
På den anden side, når det nu har udseende af en avis og med dennes overskuelighed, så er det lige pludselig ikke længere det forreste indlæg, der behøver at veje mest.
 
Jeg tror, det var nok fra redaktionen i denne omgang. Jeg skal holde hele verden opdateret, hvis jeg finder den perfekte skabelon til bloggen. Forhåbentlig snart.

Thomas

3 kommentarer:

 1. Hvis du oplever problemer med indlæsning af eller den blotte befinden sig på bloggen, så skriv venligst den der lille mail til Blogmeisteren (mig) så jeg får besked!:-)

  Tak du

  SvarSlet
 2. Det kan også være, at der slet ikke er nogen der læser her? Er det så ikke også en sort skærm? Hvem skriver, hvis der ingen læsere er? Måske amerika?

  SvarSlet
 3. Jeg læser skam;) Det hele er ret flot og inspirerende.. Men kun med Firefox. Explore roder på siden, kommentarfeltet virker ikke, man har ikke de nye muligheder i headeren, og som du nævner er der sort skærm, når jeg trykker på indlæggene. Jeg har tilmeldt din blog inde på Bloglovin:) -Kris

  SvarSlet