fredag den 13. januar 2012

Vinder af Montanas Litteraturpris 2011 - debutanten Bjørn Rasmussen!!!

Bjørn Rasmussen modtager for sin debutroman Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet Montanas Litteraturpris 2011, legatet er på 100.000. Hvilken håndsrækning til debutanten er det her ikke?! Han kan sidde godt og længe i møbel-koncernens finansering af den danske litteratur. Tillykke!!!

Jeg vil forsøge at anmelde  prisvinderen her på bloggen så hurtigt som muligt. Mine umiddelbare anelser er, at Bjørn har skabt noget nyt og anderledes og, at det er derfor han har vundet den her pris. I forhold til de mere rutinerede slagere springer den tildelte titel direkte i øjnene. Nomineringen har ikke skabt samme omtale, som da Klougart var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris sidste år, men værket har været under debat på bl.a. Promenaden.

Bjørn Rasmussen er uddannet på forfatterskolen. 

Jeg citerer et lille stykke af bogen. Det er levende tekst-materie læseren udsættes for:

Jeg tror nok, Bjørn benyttede sig af de vilde trækfugle til at slippe bort. Den morgen, han tog afsted, gik han i stalden. Den søde, varme stank bølgede igennem ham, så snart han trådte ind i laden. Det var hestene. De var gået i forrådnelse. De stod helt stille og faldt fra hinanden. Et stort stykke kød løsnede sig fra skulderbladet. og faldt ned i den stride, gule halm. Et langt sår i lysken sprak, og hele bagpartiet gik i stykker, lårrene, halen, rygsøjlen smuldrede som rugmel. Et øje faldt ud af sin hule og hang i slimede strenge, dinglede øjeblik mod den væskende mule, inden den sidste streng bristede, og øjet faldt mod jorden. 

Stort stort tillykke!!!

2 kommentarer:

  1. Ja. Jeg elsker den bog. Glæder mig til at læse mange flere af ham :-)

    SvarSlet
  2. Vidste ikke, at han også får et gavekort til møbelforretningen. Nu har han muligheden for at sætte sig rigtig godt til rette i den der forfattervirkelighed!

    SvarSlet