fredag den 19. oktober 2012

Ind og ud og endnu-længere ind i fiktionen end fiktionen selv!


Vi var nærmest en tur igennem Chronic City, som i kommer til at høre meget mere om i en kommende anmeldelse. Flere gange forbi Gracie Mews (diner), kik ind til Jackson Hole (diner) og så overskridelsen af romanen, da vi bevægede os ind på Brandy’s Pianobar (Pianobar/pub). 


Tidligere på dagen havde vi taget en overbefolket highlane fra 34th street og ned omkring 20th street. Highlane er en gammel jernbane, der ligger hævet over gadeniveau ca. fem meter. Vi bevandrede Greenwich Village for at se, hvad Manhattan også byder på af stemninger, og i tusmørke nåede vi Soho. Sådan en dag går hurtigt, når man går og går og går. Greenwich på Manhattans vestlige side er noget helt andet end centrum omkring Times Square. Blokkene er små, eksklusive og hyggelige. Når bladene begynder at falde, bliver der romantisk som på film.

Vi sad længe på Reggio, en gammel italiensk café kendt for at have bragt cappuccinoen til NY. Lokalet var fyldt godt op. På væggene var der malerier fra renæssancens Italien, espressomaskinen, som den første ejer bragte med sig over Atlanten stod i hjørnet og møblerne var ved at falde fra hinanden på den charmerende måde. Det var Mcdougal street med alle sine cafeerog spillesteder med neon-skilte.

For at vende tilbage til Brandys pianobar, så spiller den en egentlig uvæsentlig rolle i Lethems Chronic City. Perkus Tooth, en af bogens hovedpersoner, bor ovenpå spillestedet, der altid skildres som et fuldemandssted for folket, der håbløst lader sig rive med af fællessangen samt billige jokes. Jeg tror ikke, at Lethem selv har været derinde, og i alle tilfælde har han ikke følt behovet for at lede sine romanpersoner i fordærv. En aften på Brandys, et af byens på mange måder ubelyste besøgværdigheder, bød på dårlige Tim Tebow-jokes og en lidt ”corny” stemning, men der var også smukke stunder på at værtshus med klaverbokser og syngende servitricer og bar-mænd!

Litterært-legendariske Jackson Hole, der noget overraskende var en Haloween-bowle i poleret børstet metal . Som beskrevet ligger den lige om hjørnet på 84th og 2nd av. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar